Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

25.05.2023 09:55

Представники Кароліно-Бугазької сільської ради прийняли участь у нараді з питань освіти

646f066920975__изображение_viber_2023-05-24_12-08-34-845.jpg

З метою вдосконалення механізму оптимізації шкільної освіти з урахуванням потреб кожної громади та прийняття єдиного алгоритму з її трансформації відповідно до вимог чинного законодавства, 24 травня, в Білгород-Дністровській районній державній (військовій) адміністрації відбулась розширена нарада за участю голів територіальних громад, керівників управлінь/відділів освіти району та громад, представників профільних структурних підрозділів райдержадміністрації.

В нараді взяв участь директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Олександр ЛОНЧАК.

Відкриваючи нараду, Василь САМОКИШ зазначив, що освіта на місцях є спільною відповідальністю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. І головним завданням на сьогодні є створення якісної та ефективної мережі закладів освіти в районі, що стане можливим лише при прийнятті виважених рішень на місцях, у кожній із територіальних громад.

Олександр ЛОНЧАК, звертаючись до присутніх окреслив ряд нагальних завдань, що стоять сьогодні перед освітянами, це і завершення навчального року, проведення мультипредметного тестування, робота пришкільних літніх таборів з денним перебуванням дітей, організація навчального процесу для здобувачів освіти, які знаходяться за кордоном та дітей внутрішньо переміщених осіб, підготовка до наступного навчального року, а також законодавчі вимоги нормативно-правової бази оптимізації освітньої мережі, орієнтовні алгоритми дій щодо прийняття необхідних рішень та проаналізував діючу мережу закладів освіти району.

В ході обговорення першого питання порядку денного наради щодо формування перспективної мережі закладів освіти на наступний навчальний рік з врахуванням вимог Закону України «Про освіту» з доповіддю виступила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Кароліно-Бугазької сільської ради Олена ЛОБАНЬ.

Із організацією безпечного освітнього середовища в закладах освіти району в умовах воєнного стану учасників наради інформували перший заступник голови Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Тетяна ДОМЧИНСЬКА та начальник відділу з питань охоронної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Михайло ЛАВРИК.

По завершенню наради очільник райдержадміністрації наголосив на посиленні відповідальності кожного педагога за надання дітям якісної освіти та затвердження покрокових заходів з проведення оптимізації існуючої мережі закладів загальної середньої освіти у відповідності із чинним законодавством.