Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

23.05.2023 15:58

День героїв

646cb8bb9e0ca__Без-названия-(16).jpg

Щороку 23 травня в Україні святкують День героїв. Цього дня заведено вшановувати тих, хто боровся за свободу та незалежність нашої країни, ризикуючи своїм життям.

Історія свята розпочалась у 1941 році, коли 23 травня у Кракові відбувся Другий великий собор Організації українських націоналістів (ОУН). Саме у травні пішли з життя лідери та ідеологи націоналістичного руху – Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець.

День героїв встановлено на честь лицарів Київської Русі, українських козаків, січових стрільців, гайдамаків, опришків, воїнів УНР, ОУН-УПА, герої Небесної сотні та російсько-української війни.

Слід зазначити, що другий рік поспіль Україна зустрічає День героїв в умовах повномасштабного військового вторгнення Росії. Українські воїни героїчно боронять нашу країну від російських окупантів, звільняють захоплені території. Ворог продовжує наносити ракетні удари, через які гинуть наші громадяни, але українська армія та народ мужньо протистоять вторгненню рашистів.

Наша громада з початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, втратила односельця Андрієвського Дениса Олеговича, 28.01.1992 р.н., який загинув 03.03.2022 року в с. Біленьке Білгород-Дністровського району.

Вічна память та слава героям!