Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

18.05.2023 16:27

Експериментальний проект з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Мінсоцполітики (Спеціалізований Трускавецький санаторій “Батьківщина” та Спеціалізований Миргородський санаторій “Слава») окремих соціальних послуг

646627c024d04__642291646e0cf442189989.jpg

Кароліно-Бугазька сільська рада повідомляє про те, що в Україні реалізується експериментальний проект з надання в закладах охорони здоров’я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Порядок реалізації затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 року №248. Ним передбачено безкоштовне надання соціальних послуг на базі спеціалізованого Трускавецького санаторію «Батьківщина» та спеціалізованого Миргородського санаторію «Слава», а саме:

- підтриманого проживання;

- надання притулку;

- догляду стаціонарного;

- соціальної адаптації.

Право на отримання соціальних послуг у межах реалізації експериментального проекту мають:

- особи похилого віку, особи з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих російською федерацією, в тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Для отримання вищезазначених соціальних послуг особа, яка їх потребує, подає заяву про надання соціальних послуг відділу соціального захисту та охорони здоровя населення Кароліно-Бугазької сільської ради за адресою: вул. Приморська, 23, с. Кароліно-Бугаз, (ІІ поверх).