Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

08.05.2022 13:47

8 травня – День пам’яті та примирення

627a4351c70cc__279844087_4974700549304439_4785339232301933798_n.jpg

Сьогодні в Україні, так само як у світі, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – дні пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України. У 1939-1945 роках Україна була фактично полем бою у Другій світовій війні. На нашій землі полягло вісім мільйонів українців та інших народів воюючи з нацистським режимом.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. І ми категорично проти намагань РФ привласнити перемогу над нацизмом. Це спільна перемога десятків країн і народів.

Очевидними є паралелі між подіями Другої світової війни і російсько- української війни початку ХХІ століття. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Тоді біснуватий фюрер узяв у заручники населення великої держави і прагнув до розширення «життєвих просторів» та вирішення «єврейського питання». Він також запевняв про безпеку і про те, що ні на кого не нападає. Водночас спочатку увів війська у демілітаризовану зону на Рейні, потім до Австрії, Чехословаччини, врешті-решт війна охопила усю Європу, а жертвами стали десятки мільйонів людей. Сьогодні путін фактично повністю копіює гітлера. Говорячи з усіх трибун про миролюбність Росії, він шляхом війни «упокорив» Чечню, потім – Грузію, відторгнення її частини на користь Росії. Далі були українські Крим і Донбас, пізніше Сирія. Нині ж путінська Росія під надуманими, облудними гаслами посягнула на територію усієї України. При цьому путін намагається зруйнувати остаточно міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у Європі. Чого варті вкиди рашистських пропагандистів на контрольованих кремлем ефірах про майбутні вторгнення, захоплення країн Балтії, Польщі, інших європейських держав. Серед «запозичень» путіна як кривавого диктатора і вірного спадкоємця гітлера є і масові насильні депортації, і створення фільтраційних таборів з метою виявлення неугодних, а також знищення або ізоляція так званих неблагонадійних. Як і гітлер, путін готовий встелити Європу трупами, аби переділити світ на свою користь.

Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Агресора необхідно зупиняти в Україні. Та для цього Україні потрібна максимальна допомога: і військова, і гуманітарна, а також посилення санкцій проти РФ. А головне – консолідована позиція європейських та провідних світових держав.

Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.

Сьогодні сільський голова Андрій Апанасенко разом з депутатами, громадськими організаціями поклали квіти до Обеліску загиблим землякам та вшанували память загиблих у роки Другої Світової Війни. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Ми пам’ятаємо про героїчний подвиг наших ветеранів у боротьбі з нацизмом!

Вічна пам'ять загиблим Героям України! Велика подяка всім, хто боронить нашу рідну Батьківщину від агресора! Миру і добра всім!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

627a4344060d4.jpg