Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

18.01.2022 10:54

Розпочато роботу по створенню Стратегії Розвитку Кароліно-Бугазької територіальної громади

61e7d220bf77d__IMG_20220117_130453.jpg

17 січня в Кароліно-Бугазькій сільській раді відбулася нарада під головуванням сільського голови Андрія Апанасенка щодо написання Стратегії розвитку громади.

Хочеться відзначити, що за результатами конкурсного відбору 96 територіальних громад з усіх областей України отримали експертну допомогу фахівців U-LEAD за підтримки Міністерства розвитку громад та територій, щодо розробки стратегій місцевого розвитку. Серед них і наша Кароліно-Бугазька територіальна громада, до речі єдина з Одещини!

В ході наради визначено склад Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Кароліно-Бугазької територіальної громади на 2022-2027 роки, до якої увійшли фахівці профільних відділів сільської ради, громадськість, депутати сільської ради, директори шкіл, представники молоді та підприємці.

Основними завданнями для робочої групи в найближчий час є: визначення пріоритетів, стратегічних цілей, поетапного плану дій та механізму реалізації Стратегії з урахуванням основних положень та програм Кароліно-Бугазької сільської ради.

Сільський голова Андрієм Апанасенко зазначив, що прийняття Стратегії розвитку є важливим стратегічним документом, який поставить перед собою завдання створення та розвиток інфраструктури в населених пунктах громади, забезпечення доступу та надання мешканцям громади якісних адміністративних, медичних та соціальних послуг, отримання дітьми якісної шкільної, дошкільної та позашкільної освіти, розвиток фізичної культури та спорту.

Інформація для бажаючих долучитися до написання Стратегії розвитку громади висвітлена на офіційному веб-сайті Кароліно-бугазької територіальної громади в рубриці «новини» від 09.12.2021 року.

Із експертами U-LEAD, представники робочої групи пройдуть річний онлайн цикл з покроковою розробкою Стратегії розвитку громади, Отримаємо консультативну підтримку експертів в підготовці та у проведенні засідань робочої групи.

Процес створення Стратегії розпочато! Попереду - спільна злагоджена робота сільської ради та мешканців громади.