Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

24.06.2024 14:56

Прийняли участь у нараді-навчанні з питань соціального захисту

667960e76ec03__448796960_773304394966337_5647292832092859912_n.jpg

21 червня, на базі Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації відбулася нарада-навчання для спеціалістів з питань соціального захисту населення.

У зустрічі взяли участь заступники голів з соціальних питань, спеціалісти органів соціального захисту населення, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг, центрів соціальних служб, служб у справах дітей, фахівці із соціальної роботи та психологи, а також спеціалісти ЦНАПів Білгород-Дністровського району. Делегацію учасників навчальної зустрічі очолила перший заступник голови Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Тетяна ДОМЧИНСЬКА.

Організаторами заходу виступили Департамент соціальної та сімейної політики облдержадміністрації, Служба у справах дітей облдержадміністрації, Одеський обласний центр соціальних служб за сприянням БФ «Шлях додому» та представники Міжнародної організації з міграції.

До уваги учасників наради-навчання були запропоновані питання щодо розвитку послуги раннього втручання, розвитку соціальних послуг у громадах, створення центрів життєстійкості та центрів підтриманого проживання, допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, пошук та підтримка патронатних вихователів, надання соціальних послуг ветеранам війни та їх сім’ям тощо.

У ході навчання присутні мали змогу ставити питання доповідачам та отримувати вичерпні відповіді.

Подібні зустрічі дозволяють фахівцям відповідного напрямку роботи у своїй подальшій роботі більш ефективніше реагувати на потреби населення та надавати своєчасну і якісну допомогу усім, хто її потребує.