Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

18.01.2024 15:33

Підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю

65a928e8d6baa__изображение_viber_2024-01-18_13-00-35-072.jpg

16 січня 2024 року в м. Чернівці, в рамках участі у Програмі інноваційно-екологічної інфраструктури «Life» з будівництва та реконструкції об’єктів водопостачання та водовідведення, відбулася зустріч Кароліно-Бугазького сільського голови Андрія АПАНАСЕНКА та голови містечка Кандешті, повіту Ботошань, Румунія Стефаном Котофре.

За результатами зустрічі було підписано МЕМОРАНДУМ про співпрацю між Кароліно-Бугазькою територіальною громадою і містечком Кандешті, повіт Ботошань, Румунія.

Меморандум підписано між Кароліно-Бугазькою сільською радою, в особі сільського голови Андрія Апанасенка, та містечком Кандешті, повіт Ботошань, Румунія в особі Стефана Котофре.

Україна вже другий рік перебуває у стані війни. Територія Кароліно-Бугазької територіальної громади постраждала від ракетних обстрілів ворожих сил, тому зараз, як ніколи громада потребує підтримки, співробітництва та допомоги.

Зустріч голів громад відбулася, як результат усвідомлення важливості об’єднання зусиль щодо подальшого сталого соціально – економічного та культурного розвитку територіальних громад з розробки та реалізації спільних проектів та програм, які фінансуються Європейським Союзом та Банком ЄБРР.

Меморандумом підтверджуються наміри та сприяння у сталому розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.

Для виконання даного Меморандуму Сторони визначають співпрацю у наступних заходах та напрямках співробітництва:

- розвиток «зеленого» туризму;

- розвиток соціальної інфраструктури та людського потенціалу;

- розвиток відновлювальних та альтернативних джерел енергії;

- підвищення енергоефективності систем тепло-, водо-, електропостачання;

- розвиток підприємництва, популяризація розвитку креативного підприємництва;

- підтримка та розвиток малого та середнього бізнесу;

- розвиток та підтримка об’єднань співвласників багатоквартирних будинків;

- підвищення рівня якості та швидкості надання адміністративних послуг населенню, що передбачає застосування сучасних інформаційних технологій;

- спільна участь у конкурсах проектів міжнародної технічної допомоги, програм транскордонного співробітництва та інших грантових програмах і проектах;

- спільна розробка та реалізація проектів з відновлення історичних пам’яток культури та популяризація культурної спадщини;

- створення новітнього освітньо-культурного та спортивного простору;

- проведення форумів, конференцій та інших заходів з обміну досвідом щодо розвитку територіальних громад;

- організація та проведення спільних спортивних, культурно-мистецьких заходів;

- підвищення рівня конкурентоспроможності територій громад;

- забезпечення стратегічного планування розвитку територій.

изображение_viber_2024-01-18_12-59-56-762.jpg изображение_viber_2024-01-18_13-00-35-072.jpg изображение_viber_2024-01-18_13-01-11-194.jpg изображение_viber_2024-01-18_15-22-37-056.jpg