Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

19.10.2021 10:05

Рішення комісії з питань ТЕБ та НС Кароліно-Бугазької сільської ради. Встановлено "червоний" рівень епіднебезпеки

616fbfef9e8cb__46763667666.jpg

У зв’язку із складною епідемічною ситуацією із захворюваності на коронавірусну xвopoбy COVID-19 в Одеській області, відповідно до рішення прийнятого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 18 жовтня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кароліно-Бугазької сільської ради. На засіданні розглянули питання щодо вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Кароліно-Бугазької територіальної громади.

Заступник сільського голови Євген Іваній доповів, що епідемічна ситуація із захворюваності на коронавірусну xвopoбy (COVID-2019) за останні тижні значно ускладнилась, зберігається тенденція до її щотижневого зростання. Основними причинами зростання захворюваності є недотримання умов самоізоляції хворими на COVID-19 та контактними з ними особами, карантинних та обмежувальних протиепідемічних заходів керівниками закладів, установ, підприємств, організацій, а також населенням у місцях загального користування та масового перебування.

За останні дні в Одеській області спостерігається перевищення показників епіднебезпеки за кількістю госпіталізованих та завантаженістю ліжок. Відповідно до рішення прийнятого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 жовтня, на території Одеської області з 00 год. 00 хв. 18.10.2021 встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

комісія вирішила:

1. 3 00 год. 00 хв. 18.10.2021 року запровадити на території громади Кароліно-Бугазької сільської ради обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на територій України гострої респіраторної хвороби COVID- I9 спричиненої коронавірусом SARS-CoV—2».

1.2. На період проведення карантинних заходів

Продовжити широку інформаційну та роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання обмежувальних заходів та необхідності отримання курсу вакцинації від COVID-19.

1.3. Забезпечити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з населенням шляхом поширення соціальної реклами щодо профілактики захворювання на COVID—19.

2. На період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки в.о. начальнику відділу ОКСМС І. Фурсович та в.о. ВУЖКГ «Затока» О. Дейнегі встановити обмеження в частині заборони перевезень пасажирів в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб, із неухильним виконанням вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COX'ID-19, затверджених Головним державним санітарним лікарем України від 21.05.2020 № 23.

3. На період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також крім закладів освіти, yci працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат a6o іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 oднiєю дозою однодозної вакцини a6o двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях a6o одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Рекомендувати проводити освітню (консультативну) діяльність з використанням технологій дистанційного навчання.