Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

05.10.2021 13:50

Урочисто відкрито каплицю на території ВПС "Кароліно-Бугаз"

615c2e471e284__306.jpg

4 жовтня в с. Кароліно-Бугаз Кароліно-Бугазької ОТГ на території Відділу прикордонної служби «Кароліно-Бугаз» Одеського прикордонного загону урочисто відкрито каплицю на честь Святого Великомученика Пантелеймона. У відомстві служить дуже багато православних вірян, які, враховуючи особливості та локації своєї служби, не завжди можуть відвідати церкву. Тому за сприяння керівництва відомства, на території відділів прикордонної служби з'являються каплички, які можуть відвідувати військовослужбовці.

На початку липня було проведено освячення місця під будівництво майбутньої каплички, і вже сьогодні капличка приймає православних вірян.

В цей святковий та значимий для підрозділу «Кароліно-Бугаз» день відбулося освячення каплиці. Дійство звершив голова управління південного регіонального управління військового духовенства «Південь», єпископ Одеський і Балтський Афанасій.

В спільній молитві взяли участь Кароліно-Бугазький сільський голова Андрій Апанасенко, військовий капелан Андрій Ляшик, керівництво та особовий склад підрозділу.

Каплицю благословили та освятили. Зі словами привітань до військовослужбовців звернувся Андрій Володимирович, побажав миру і злагоди, віри в Господа Бога та свої сили. Андрій Володимирович подякував хлопцям за те, що несуть службу і обороняють нашу територію та державу. Тепер у військовослужбовців ВПС «Кароліно-Бугаз» є можливість побути наодинці з Богом і помолитися у храмі.

У знак пошани каплиця на честь Святого Великомученика Пантелеймона отримала від голови подарунок – БІБЛІЮ на українській мові.

IMG_20211004_150502_1.jpg IMG_20211004_160635_1.jpg 305.jpg