Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

01.10.2021 09:30

Міжнародний день людей похилого віку: з шаною до мудрості

6156b0350adbc__3705799673.jpg

 

Першого жовтня в нашій країні відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана, що засвідчує глибоку повагу до найстарших та найдосвідченіших представників суспільства.

Цей день – не лише можливість нагадати  всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Та, пройшовши крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість.

Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Турбота про людей похилого віку – справа кожного з нас, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави.

Шановні ветерани, жителі старшого покоління нашої громади!

У цей святковий день прийміть щирі вітання і глибоку вдячність за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді.

Бажаємо усім міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай родинний теплий вогник  завжди зігріває ваші серця!

Кароліно-Бугазький сільський голова Андрій АПАНАСЕНКО