Кароліно-Бугазька територіальна громада

Одеська область, Білгород-Дністровський район

11.05.2023 13:20

Стартувала програма "єВідновлення"

645cc1914a2b5__photo-2023-05-10-17-25-26.jpg

10 травня 2023 року, в Україні в додатку Дія офіційно стартувала програма «єВідновлення», яка спрямована на відновлення житла, пошкодженого під час війни.

Ця державна ініціатива була ухвалена Законом України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», головним з опрацювання якого був Комітет з питань економічного розвитку.

 «єВідновлення» - це грошова допомога від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії. Максимальна сума - 200 тис грн. Подавати заяву про ремонт пошкодженого житла можна в застосунку Дія.

Кошти нараховуються, якщо житло:

- пошкоджене через напад росії після 24 лютого 2022 року;

- підлягає відновленню;

- розміщене на неокупованій території;

не було повністю відремонтоване самостійно.

На що можна витратити виплату?

На будівельні матеріали чи послуги підрядників, які є учасниками програми єВідновлення.

Як отримати допомогу?

1?. Повідомити про пошкоджене майно в застосунку Дія. Якщо робили це раніше, повторно не потрібно.

2. Відкрити рахунок єВідновлення.

3?. Заповнити заяву через застосунок Дія.

Далі з заявником зв’яжеться спеціальна комісія, щоб домовитись про огляд житла. Це потрібно, щоб встановити збитки та розрахувати суму виплат. Після огляду Дія сповістить про рішення комісії.

Кошти будуть зараховані на картку єВідновлення. Витратити їх можна протягом 12 місяців.»

Зазначену послугу було розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» та Світового банку.

Офіційний веб-сайт Верховної Ради України